Get Adobe Flash player


Látogatószám

Ma:31
Tegnap:87
E héten:367
E hónapban:2000
Összes:111395
logo
logo

Ki van jelen

Oldalainkat 31 vendég és 0 tag böngészi

 

60 férőhelyes bölcsődét épített a református egyház Nyíregyházán. A nevelési intézmény a tervek szerint március elsején kezdi meg működését - mondta Sipos Kund Kötöny református lelkipásztor. A 170 millió forintos beruházásnak köszönhetően új munkahelyeket is teremtenek a szabolcsi megyeszékhelyen, hiszen a gyermekeket 24 dolgozó látja majd el a korszerű, 800 négyzetméteres intézményben.
A 60 férőhelyes bölcsőde kívülről is esztétikus, modern épület, amelyben három 20 személyes szobát alakítottak ki. A beruházás megvalósításához saját anyagi erőforrásukhoz mintegy 147 millió forintot nyert egy pályázatnak köszönhetően a nyíregyházi református egyházközség.

Alternative flash content

Requirements

 

A gyermekintézmény Nyíregyháza egyik legnagyobb lakónegyedében, Örökösföldön épült. Sipos Kund Kötöny hangsúlyozta, azért is tartották fontosnak a bölcsőde megépítését, mert egyes felmérések szerint megyeszékhelyünkön 600 kisgyermek vár bölcsődei elhelyzésre. Ezzel a beruházással jelentősen csökkentik a városrészben jelentkező bölcsődei elhelyezkedési gondokat, valamint új munkahelyeket is teremtenek. A Mustármag Bölcsődében 24-en dolgoznak majd. Sipos Kund Kötöny elmondta, sokan felkapják a fejüket, hogy mi az a Mustármag.

A Bibliában Jézus azt mondja, hogy Isten országa olyan mint a Mustármag, amelyet elvetnek a földbe és fává nő. Tulajdonképpen itt arról van szó, hogy mi egy hitbeli nevelést is akarunk a gyermekeknek adni. Elültetjük a gyermekek szívében a hit magját, hogy az fává nőjön, így becsületes-tisztességes keresztény embereket neveljünk.

- mondta a református lelkész.

A bölcsőde azon az örökösföldi telken épült, amelyet évekkel ezelőtt a várostól 37,5 millió forintért vett a református egyházközség. A telken még bőven van hely, ezért a tervek szerint a nevelési intézmény mellé egy közösségi házat vagy imaházat építenek a jövőben a reformátusok.

Dér Vivien

[widgetkit id=1]